2020-03-15 15:51:57• hírek • Daily Mail / Szatmár.ro

Egy fél szem aszpirin naponta, a májbetegségeket távol tartja?

 

Alacsony dózisban az aszpirin segíthet csökkenteni a májrák kialakulásának kockázatát, valamint más májbetegségek megelőzése esetében is hatékony - közölte a Daily Mail.

 

A megállapítást egy 50.000 svéd lakoson végzett kutatásra alapozták, amely során a harvardi kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy 43 százalékkal csökkent a májrák kialakulásának esélye azok esetében, akik rendszeresen, kis mennyiségű aszpirint fogyasztottak. 

 

A vizsgált személyek állapotát nyolc éven keresztül követték, és azok esetében, akik naponta egy fél aszpirint fogyasztottak (kevesebb, mint 163 mg-ot), lényegesen kisebb arányú volt a májbetegedések száma, mint azok esetében, akik nem szedtek aszpirint. Aszpirin fogyasztás mellett 4 százalék esetében alakult ki májrák, szemben az aszpirint nem fogyasztók 8,3 százalékával. Korábbi kutatások szerint ugyanakkor a bélrák veszélyeinek csökkentésére is alkalmas az aszpirin. Ugyanakkor, az aszpirin tartós szedéséről mindenképp érdemes a háziorvos véleményét is kikérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: